Exploradors 🔵

Qui som?

Els Exploradors som la unitat que segueix a l’Estol. Aquesta etapa comprĂ©n des dels 10 anys fins als 13. A travĂ©s d’un marc simbòlic els xavals interioritzen l’estil de vida que perseguim mitjançant la vivència d’uns valors determinats, unes normes, uns models, una organitzaciĂł social i una simbologia (ritus, costums, sĂ­mbols), tot açò dins d’una història o fil conductor, “l’aventura”. La Unitat d’Exploradors pren les decisions importants en assemblea, entre tots trien democrĂ ticament les aventures, les realitzen, celebren i avalĂşen.

Simbologia:
Els exploradors s’agermanen amb la natura i d’aquesta manera, relacionen els quatre elements que al llarg dels temps l’han creat i transformat, amb les quatre relacions que formen i modelen a la persona.
Model de persona:
Les persones que s’han compromès a viure coma exploradors tenen com a model quatre persones que treballen en contacte amb els quatre elements. D’aquesta manera intentaran crĂ©ixer en tots els Ă mbits de la persona que es recullen en les quatre relacions:
Paper de l’educador:
El xavals proposen i elegeixen les aventures i els educadors ens encarreguem de acompanyar-los en la programació, reflexió i revisió de les activitats i del seu treball en les mateixes, buscant el canvi en les actituds a través de la  observació crítica de la societat per a aconseguir la transformació social.

“Una proposta educativa per a la Unitat d’Exploradors”
FEV – 2007
Cap de Branca: Vicent Ros
 Scouters: Leyre Martínez, Clara Orts, Maia Montalt, Maria Bayarri, Adrian Romero, Belén Boira