Companys 馃煝

A la Ruta, els Companys vivim la 煤ltima etapa com a Joves a l’agrupament, es l’etapa en la que prenem consciencia del m贸n. Tenim entre els 16 i els 19 anys.
Els moments que vivim s贸n temps d’interculturalitat, de m茅s viatges que mai, d’intercanvi social i racial, de comunicaci贸 global… i aix貌, per obligaci贸, desenvolupa valors com ara la toler脿ncia i el respecte. Estos valors afavorixen聽la conviv猫ncia.
Vivim en una societat absolutament competitiva, on l’煤nica meta 茅s l’猫xit personal, a costa de qualsevol aspecte. La cooperaci贸 es percep com un negoci de d猫bils, d’apocats poc ambiciosos que mai arribaran a res. Els nostres companys s贸n persones capaces de treballar en equip, de conviure amb gents de distintes religions o races i de defendre els immigrants. A l’escoltisme, reforcem la Cooperaci贸 i el Lideratge com a m猫tode de creixement personal i social.
Mitjan莽ant el m猫tode projectes, hem de desenvolupar un pla grupal d’aprenentatge de la responsabilitat perqu猫 este 茅s, possiblement, un dels valors que menys prioritzen avui els nostres joves. I, tot i aix貌, la responsabilitat 茅s el valor fonamental per al creixement personal i la realitzaci贸 de projectes.
Des de l’貌ptica exposada 茅s des d’on hem de plantejar el Servei i l’acci贸 solid脿ria. Perqu猫 la donaci贸 茅s expressi贸 d’humanitat. Perqu猫 茅s de just铆cia treballar per les altres persones i la lluita per la just铆cia 茅s motiu de satisfacci贸 i plenitud. Ens fem m茅s humans quan ens donem a l’altre.
“Una proposta educativa per a la Ruta”
FEV – 2007
Cap de Branca:聽Jorge Miralles
Scouters: Lucas Resurrecci贸n, Andreu Pardo, Maria Aspas